Previous
Next

Biografie Ronald Berkt

Geboren,

Ronald werd geboren op 27 April 1984 te Lelystad. Ronald is vernoemd naar zanger Ronnie Tober. In die tijd had Lydia contact met Ronnie Tober en heeft toen tegen Ronnie gezegd: als mijn kind een jongen wordt vernoem ik hem naar jouw echte naam: Ronald. Want Ronnie is zijn artiesten naam, Ronnie Tober heet eigenlijk Ronald Edwin Tober. Het werd een jongen dus zoals gezegd werd zijn naam Ronald, vanaf dat moment is het contact ook altijd gebleven.

Eerste optreden,

Toen Ronald Berkt 4 jaar was had hij zijn eerste optreden bij Ronnie Tober in het Tuchinski Theater Amsterdam. Vanaf die tijd ging Ronald elk feest zingen op de fanclub dag van Ronnie Tober. Tot aan zijn achttiende deed Ronald mee aan verschillende talentenjachten en festivals, en is toen terecht gekomen bij stichting Carnavals vereniging de Oostvaarders alwaar hij een aantal jaren de Carnavals activiteiten opluisterde met zijn stemgeluid. Via deze stichting de Oostvaarders kwam hij in contact met Jacques van Eijck. 

Eerste CD Single,

Ronald Berkt heeft eind 2006 bij Jacques van Eijck een nieuwe CD opgenomen. En in september 2007 kwam de Single uit de pers gerold. Met de naam: “Geweldig” er staan 4 eigen tracks op: “Vraag Me Niet Hoe ’T Kan”, “Geweldig”, “Terug Naar Griekenland” en “Met ‘N’ Klik Op M’n Muis”. Alle 4 lekkere swingers en meezingers.

De Bakvis,

Jacques van Eijck ging met Ronald z’n CD naar de Bakvis, die elk jaar een haring feest organiseert met bekende Nederlanders. Ze vonden Ronald z’n stem zo goed, dat ze hem uitnodigden voor een optreden bij de Bakvis. Zo waren er bekende artiesten o.a.: Koos Alberts, Harry Slinger van Drukwerk, Arie Ribbens, Jacques Herb, Bueno de Musquita, Danny Nicolay, Ben Kramer, Stef Ekkel en Bonnie St. Claire waar Ronald het nummer “Dokter Bernard” mee heeft gezongen.

Gelredome,

Ronald Berkt had op 10 oktober 2006 de eer om Frans Bauer te vervangen tijdens het 125 jarig bestaan van Connexxion in het Gelredome te Arnhem. Frans werd toen geveld door een griep. Ronald werd toen gebeld door een manager van Connexxion waar zijn vader werkte, of hij Frans Bauer wilde vervangen. Dit was voor Ronald natuurlijk een kans uit duizenden, en heeft direct ja gezegd. Hij zong het wel bekende: “Heb Je Even Voor Mij” en het dak sprong eraf. Ronald ontmoete veel bekende Nederlanders o.a.: Wolter Kroes, Glennis Grace, Gordon, Jeroen van der Boom, Fabiënne de Fries en Gerard Joling.

Valentijn Concert,

In het jaar 2007 heeft Ronny Prins de aanzet tot dit jaarlijks terugkerende evenement gegeven, niet wetende dat het zo succesvol zou gaan worden. Zo een succes dat er in het eerste jaar zo’n 300 mensen op af zijn gekomen. Het was een groot succes en een spetterend feest. Valentijn Concert 2008, 2009, 2010, en 2011 waren allemaal heel druk bezocht en het werden ook Benefiet Concerten waar elk jaar veel geld bij elkaar gezongen werd voor de goede doelen zoals: Stichting G.O.L., Stichting Gerbera, Stichting De Blauwe Vogels en Het Rode Kruis afd. Lelystad.

Eerste Videoclip,

Ronald heeft in 2012 zijn eerste videoclip opgenomen bij niemand minder dan Stef Ekkel, bekend van “De Woonboot”.

Hij is inmiddels al heel veel bekeken op youtube en stond in de top 20 van TV Oranje op de 4deplaats, mensen kunnen nog steeds stemmen op: http://www.tvoranje.nl/verzoekparade.html om de clip hoger in de top 20 te krijgen!

OPTREDENS

Jordaan In De Polder

Omroep Flevoland

Defensie

Het Rode Kruis

Grand Café De Vier Engelen

Hart Van Lelystad

Gemeente Lelystad

Hotel IJsselvliedt Wezep

Hotel Het Bosgoed Lunteren

Kersenoogstdagen Wadenoijen

Restaurant Prins Heerlijk Geldermalsen

Tennis vereniging Poseidon

Tennis vereniging LTVL

Buurtcentrum De Bever

Bar La Plaza

V.V. Unicum

Boswijkdag Lelystad

Albert Heijn Gorinchem

Buurtcentrum Het Palet

Coloriet

De Zonnebloem

Connexxion

Restaurant de Brass

Restaurant Aan Ut Water

Carnavals vereniging De Oostvaarders